Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Šibenik: 11. Dani hrvatskog pršuta

Šibenik: 11. Dani hrvatskog pršuta

Tko ove godine ima najbolji pršut doznat će se u Šibeniku, gradu domaćinu 11. Dana hrvatskog pršuta koji će se održati 25. i 26. travnja.

Foto: Arhiv Klastera hrvatskog pršuta/ Mario Alajbeg

Ova manifestacija, koju tradicionalno organizira Klaster hrvatskog pršuta, već više od desetljeća slavi bogatu tradiciju i vrhunsku kvalitetu hrvatskog pršuta, okupljajući proizvođače, stručnjake i ljubitelje ove cijenjene delicije.

Naglasak je isključivo na zaštićenim pršutima, a Hrvatska ih ima čak četiri – krčki, drniški, dalmatinski i istarski - prva tri pršuta nositelji su EU zaštićene oznake geografskog porijekla, dok istarski pršut nosi zaštićenu oznaku izvornosti Europske unije.

U petak, 25. travnja manifestacija je namijenjena isključivo stručnjacima i proizvođačima, a 26. travnja seli na Trg Pavla Šubića na kojem će građani i turisti moći degustirati i kupiti najbolje hrvatske pršute po promotivnim cijenama.

„Ova manifestacija iznimno je važna za jačanje brenda hrvatskog pršuta na domaćem i međunarodnom tržištu. Unatoč izazovima poput pandemije, inflacije i afričke svinjske kuge, hrvatski pršutari uspjeli su očuvati kontinuitet proizvodnje, što potvrđuje njihovu predanost i stručnost. Pozivamo sve ljubitelje vrhunske gastronomije, stručnjake i proizvođače da nam se pridruže u Šibeniku 25. travnja u D-Resortu, a građane da nas posjete na Trgu Pavla Šubića 26. travnja“, poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image